26 april 2010

Vad bidde det då? Ingen lampa i alla fall

Det började förra våren när jag fick syn på denna underbara virkade lampa. Vem vill inte ha en sådan kreation i sovrummet? Orken och lusten fanns inte riktigt då att virka så pass många små dukar så det gullades med lilla mamma. Hon var snabbt med på noterna och började leta bland sina gamla mönster och virkade loss framför tv (brittiska deckare). Själv inhandlade jag en lampstomme (finns en superduper bra butik får sådana i Stockholm vid brofästet vid st. Eriksplan) då jag tänkte att det kanske skulle gå lättare att få ihop en lampskärm med den som stomme samt att jag inte ville sno idén rakt av. Söta lilla mamma virkade och virkade, jag beställde fler och fler. Och så kom den dagen då jag skulle montera ihop allt. Testade lite si och testade lite så. Men nja, det ville sig inte riktigt.

Men deppa inte mamma! Jag har andra planer för alla de virkade dukarna. Något som innebär användning av det vita tyget som syns i bild. Lovar att göra klart det innan du kommer nästa vecka.

Gunilla

1 kommentar:

  1. Gunilla, har du sett att det finns en beskrivning på den lampa du försökt göra i tidningen "101 idéer"? Kanske skulle projektet bli lättare att slutföra med lite hjälp av den?

    SvaraRadera