13 april 2010

En filt till sonenLagom till när sonen föddes i november hade jag virkat en bebisfilt i bomull åt honom i klassiskt vågmönster. Lättvirkat och fint. Skön och sval nu till sommaren. Det var andra gången jag virkade en sådan filt. Kusin Vera i Oslo fick också en året före men i en annan färgställning. Nu hittar jag inte länken till mönstret jag använde, men det finns ett fint mönster hos drops garnstudio. Kanske måste virka med det mönstret om det kommer någon fler bebis någon gång.

Garn: Drops Muskat. Garnåtgång blev nog till slut 16 nystan (4 av varje färg), men så blev filten rätt så stor vilket jag tycker är bra. Många köpefiltar är så små att de växer ur dem efter bara några månader. Virknål: tror det var 4-41/2.

Gudrun

6 kommentarer:

 1. Å, så fint! Hurra, för er nya blogg. Nu har jag något fint att följa. Jag önskar att min syster ville sticka ihop med mig också. Men hon kan inte sitta still mer än fem minuter.

  SvaraRadera
 2. Tjoho, nu har vi åtminstone en som följer vår blogg.

  SvaraRadera
 3. Åh vad roligt att ni börjat blogga, Gudrun och Gunilla. Både jag och Dag kommer att följa denna - såklart.

  Kramar

  SvaraRadera
 4. Hej Gudrun!
  Vilken fin blogg ni har och vad fina saker ni gör! Jag minns faktiskt dig, tror jag. Jag har för mig att du brukade gå på Ordmån ibland under den tid jag var verksam där. Kan det stämma? Vi verkar i så fall dela mer än ett intresse:)

  Till er blogg kommer jag gärna igen!

  SvaraRadera
 5. Carolina: Hoppas allt går bra för dig, vi tänker på dig här nere!
  Anna: Det stämmer att jag var på Ordmån när du var där. Din mamma är dessutom gammal bekant med min mamma. Vad kul att du gillar bloggen!

  SvaraRadera
 6. Hej Gudrun!
  Kul med eran blogg!
  Jag kommer att kika in då och då:
  Hoppas Manfred mår bra,och ni åxå såklart
  Mvh Jill

  SvaraRadera