29 april 2011

Nåt nytt - Something New

Peppar på garn som jag fått av Gunilla som en sen födelsedagspresent (alltså då menar jag en födelsedag för några år sen, inte 30-årsdan). Tack Gunilla och tack Drops för att ni har rea nu. Har nog bestämt mig för vad det ska bli men måste bli klar med några andra projekt först innan jag får ge mig i kast med nåt nytt.

Got some yarn from my sister as a late birthday present.


Har tagit en liten paus i stickandet av min Tyrolean, jag blev lite less på mucherna, men det kommer bli snyggt. För att känna mig duktig och bli klar med nåt snabbt så håller jag på med en seglar-olle till Manne (om storleken passar). Mönstret är från Sticka till Småtting av Camilla Skorup, och stickas i halvpatent, men jag måste säga att den beskrivning av halvpatent som står i boken inte alls överensstämmer med Drops instruktionsvideo för hur man gör (vilken jag var tvungen att rådfråga när resultatet inte alls blev som på bilden i boken). Dåligt, dåligt.

I'm knitting on a sweater to Manne in shakers rib.

Gudrun

28 april 2011

Hjärtekatten



"Kanske den finaste virkningen du kan tänka dig"

Tröja från farmor - A sweater from grandma


Vilken tur Melker har att farmor Bibban kan sticka. Jag hinner aldrig (eller rättare sagt tar mig inte tid) att lära mig.

Vad det är för mönster och garn har jag ingen aning om. Tröjan är dock mjuk och skön. Och elastisk, vilket är ett stort plus när det gäller Melker - att bli påklädd hör inte till hans favorit sysslor.

A knitted sweater from grandma Bibban to Melker. 

Gunilla

21 april 2011

En nåldyna - A pin holder

En liten pappburk, en tjusig pappersbit, lite överblivet gardintyg, lite vadd från en gammal kudde, lite lim... så har du dig en fin nåldyna!

A small container made out of paper, a nice piece of paper, some left over fabric from a pair of curtains, some stuffing from an old pillow and some glue and you have got yourself a nice pin holder (ok, I actually don't know if it's called a pin holder in english, but you can see what it is).

Glad påsk! Happy Easter!

Gudrun

7 april 2011

D-Day

Idag är dagen D, det vill säga min 30-års dag. Jag blev bjuden på en hejdundrande frukost med scones och gravlaxmacka...
Den finaste presenten stod Manfred för (jag tror nog med lite hjälp av pappa)...
Idag ska jag känna mig fin i min nya klänning. 30 is da shit!

It's my 30:th birthday today and I'm celebrating it with a yummy breakfeast with fresh scones and beautiful gifts.

Gudrun

5 april 2011

Födelsedag - Birthday

Jag fyller snart år men blev firad lite i förväg i lördags av delar av min familj. Så nu har jag fått en fin grundplåt till en symaskin. Dessutom hade mamma hittat så fina mönsterark på loppis.
En sån här jacka vore ju inte fel...
Eller kanske den här tjusiga klänningen...
Lite tjusiga tyger hade hon också fyndat. Kanske får bli ett linne till mig och nåt till Manne.

Some nice stuff I got for my birthday.

Gudrun

4 april 2011

Almgrens sidenväveri

I Helgen har i haft besök av mamma och på söndagen spenderade vi några timmar i K A Almgrens sidenväveri på Repslagargatan på Söder. Vi fick i princip en privat visning för det var inga andra där än vi. Jättebra guidning och spännande och vackert museum. En liten pärla gömd bakom Götgatan. Det är dessutom ett levande industriminne med en väverska som väver måndagar till torsdagar på en av deras jaqcuard-vävstolar. Vi hade ingen egen kamera med oss så bilden är lånad från museets egen hemsida. Hos Miras Mirakel finns fina bilder (som jag inte vågade låna) och mycket historia runt museet. 

Gudrun & Gunilla