21 februari 2011

En glad tröja - A happy Sweater

Det här är en tröja som gör mig glad. Färgen är så fantastisk. Som vanligt är det svårt att få fram på bild. Mitt första försök på en rundstickad tröja funkade i alla fall bra. Även fast jag gjorde ärmarna längre än vad som står i mönstret så borde jag nog stickat dem liiiite längre. Denna kommer bli perfekt till hösten när mörkret smyger sig på igen och jag behöver en liten färgkick.

Mönstret är från Garnstudio, stickor 3,5 och 4,5, garnet är Heaven's Hand Wool Classic Yellow 11054.

This sweater makes me happy since the color is so stunningly yellow. My first attempt at knitting a sweater in the round went well, although I should have made the sleeves just a little bit longer.

The pattern is Garnstudio, pins 3,5 and 4,5, yarn is Heaven's Hand Wool Classic Yellow 11054.

Gudrun

6 kommentarer:

 1. Fy vad snygg!!! Jag vet att jag tyckte att tröjan var jättefin när den kom, men den såg inte ut att ha så bra passform. Men på dig är den ju jättesnygg! Mmm, nu blev jag sticksugen!

  SvaraRadera
 2. Tackar! Passformen på själva kroppsdelen är väldigt bra tycker jag. Den är figurformad. Jag gjorde storlek medium på den. Ärmarna däremot tyckte jag var alldeles för breda och pösiga så dem gjorde jag om. Eftersom ärmarna är smalare så stickade jag oket i stl S istället. Då blev det bra. Har du tänkt sticka tröjan så kan jag skriva ner hur många maskor och vilka ökningar jag gjorde på ärmarna, jag har kvar anteckningarna. Jag stickade dem dock lite för korta, skulle ha hållit ut två cm till.

  SvaraRadera
 3. Å, vad fin! En sån vill jag också ha. Sticka en till mig också.

  SvaraRadera
 4. Jisses vad fin den blev!

  SvaraRadera
 5. Fantastisk tröja! O vad smal du är!! Fin fin!

  SvaraRadera