9 juli 2010

Framför teven


Lillasyster fryser på en hästgård utanför Narvik i sommar. Hon ska få en hälsning från civilisationen med de här snabbstickade tofflorna från drops (som vanligt). Jag sysslar inte med nån VM-stickning i sommar, snarare In Treatment- och Sopranosstickning, minst lika spännande.

Garnet är Eskimo och stickorna nr 7.

Gudrun

8 juli 2010

Sommartider hej hej



Bara en dag kvar - sen är det semester, jippi!
Sommarens projekt blir en liten filt till kusinens lilla knodd som väntas komma i augusti.
Mönstret hittade jag hos Petite Purls. Garn som vanligt från Garnstudio Drops, Paris i sex olika kulörer. Virknål 5,5 mm.


Men det är inte allt, har ju även ingått en tävlan mot Fröken Pimpinett om vem som först hinner klar med sin mormorsfilt. Vill ju inte vara den som står där med skammen...

/Gunilla

7 juli 2010

The heat, oh the heat

Under denna värmebölja så fick jag äntligen inspirationen till att fixa mig en bomullskofta eftersom kroppstemperaturen blir lite väl förhöjd med yllekofta på i det här klimatet.


Jag använde mig av ett vintagemönster från Jakobsdals-garn köpt på Kupan i Piteå för flera år sedan. Jag virkade med drops muskat och virknål 4,5.


Knapparna är ännu inte färdigfästa, sånt kan man ju dra ut på hur länge som helst. Dessutom ändrade jag halsringningen så den blev större och virkade kanterna annorlunda än i mönstret. Ni får se den på senare.

Gudrun