11 maj 2010

På besök


Lilla mamma var på besök förra veckan och då blev hon en del ting rikare. Dels fick hon den här nätkassen som jag virkat för att ha på barnvagnen, men den blev alldeles för lång och jag orkade inte repa upp den igen (hade redan gjort det en gång). Då är det tur att man har en mor som förbarmar sig över det man gör istället för att det ska knölas ihop i nåt mörkt hörn (men hon måste fästa trådarna själv).


Sen fann hon en handledsvärmare som var solokvist eftersom garnet inte räckte till två, men se lilla mamma behövde ett glasögonfodral så vips efter en påvirkad kant och knapp hade den lilla tingesten bytt användning. Så, då var morsdagspresenterna kirrade. Jag kallar det aktivitetspresenter eftersom mottagaren måste utföra en del av arbetet själv... hmm kanske kan bli ett nytt koncept... 

Kassen är virkad i vanligt bomullsgarn, glasögonfodralet i drops alpaca.

Gudrun

5 kommentarer:

 1. "blomraderna" på kassen var superfina! Blir sugen på att virka en ny marknadskasse när jag ser din.

  SvaraRadera
 2. Ja, det blir nåt lite extra med blomraden. Jag ska virka en ny kasse men inte så lång som jag kan hänga över handtaget på barnvagnen. Bra när jag handlar, det är så svårt att veta vad jag ska göra av shoppingkorgen annars. Mönstret är från nån gammal mönsterbok från tidigt åttital, mamma kopierade det åt mig, men du som är så duktig på att handarbeta kanske kan fixa det själv. Annars kan jag skicka det till dig som en pdf -fil om du vill.

  Gudrun

  SvaraRadera
 3. Som hämtat i ett inredningsmagasin. Du är så bra på att virka. Synd att den blev för lång för barnvagnen. Snart ses vi!...

  SvaraRadera
 4. Jag blir jätteglad om du mailar beskrivningen till mig. Det går mycket snabbare att komma igång om man har beskrivningen. =)
  min mail: info (at) medeas [punkt]se

  SvaraRadera